zahrada

Vlčihorská zahrada je jednou z mála veřejných botanických zahrad založených od počátku na principech permakultury.
Makadam
Macadamia ternifolia
BIO lisovaný za studena / jedlý jednodruhový
trvalka
 
 

 

 

Popis: Olej se lisuje z ořechů a je pro pokožku nesmírně výživný. Jeho celkové složení je velmi blízké lidskému kožnímu mazu. Obsahuje i vzácnou kyselinu palmitoolejovou, která je zásadní pro udržení vitality pokožky na buněčné úrovni. Během menopauzy této kyseliny v pokožce rapidně ubývá, proto je makadamiový olej významným pomocníkem proti stárnutí pleti. Podporuje hydrataci, zajišťuje regeneraci tkáně a má antioxidační účinky. Hodí se pro pleť zralou, suchou a citlivou včetně ošetření očního okolí. Má vysoký obsah vitaminu E, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem. Při masáži se velmi dobře a rychle vstřebává a pokožku zanechává sametově hebkou. Jemnou masáží vtírejte do pokožky místo pleťového mléka nebo krému. Jako součást zdravé výživy užívejte několik lžiček denně. Olej má delikátní jemnou vůni a chuť. Obsahuje vzácnou nenasycenou kyselinu palmitoolejovou (až 23 %), která se jinak nachází ve větším množství v rybím tuku. Má vysoký obsah mononenasycených mastných kyselin. Nahrazení nasycených tuků nenasycenými tuky ve stravě přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi. Má také vysoký obsah vitaminu E, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem. 

Léčení: Jemnou masáží vtírejte do pokožky místo pleťového mléka nebo krému. Jako součást zdravé výživy užívejte několik lžiček denně. 

 

 

Zajímavosti: Olej má delikátní jemnou vůni a chuť. Obsahuje vzácnou nenasycenou kyselinu palmitoolejovou (až 23 %), která se jinak nachází ve větším množství v rybím tuku. Má vysoký obsah mononenasycených mastných kyselin. Nahrazení nasycených tuků nenasycenými tuky ve stravě přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi. Má také vysoký obsah vitaminu E, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem.