moje přírodní lékárna

Moje přírodní lékárna je průvodcem a rádcem při řešení vašich zdravotních obtíží.
Kasie křídlatá
Cassia Alata
Fabaceae - Bobovité
trvalka
 
 

Lidové názvy: svíčkový strom 

Původ a sběr: Rostlina Cassia alata, také známá jako svíčkový strom, protože její květy připomínají plameny. Roste na velmi slunečných místech v Africe, jížní Americe a Indii.  

 

Léčení: Extrakt z listů kasie se využívá v kosmetickém průmyslu pro vysoké množství bio-aktivních flavonoidů. Poskytuje ochranu buněčné DNA před UVB zářením a mitochondriální DNA před UVA zářením. Podporuje přirozený regenerační proces buněk a ochranu kožního mikroreliéfu před poškozením UV zářením. 

 

 

Zajímavosti: Listy této rostliny obsahují přírodní systém ochrany před UV zářením: Flavonoid Kaemferol-3-O-Soforosid (K3OS). Mikroskopické snímky ukazují, že K3OS se nachází v okolí jader rostlinných buněk a tvoří ochranný štít. Extrakt z Cassia alata je specialně vytvořený tak, aby obsahoval velké množství K3OS, hlavní účinné složky. Poškození UV zářením na úrovni epidermálních buněk (keratinocyty) způsobuje modifikaci jejich DNA struktury a pozmněnění jejich funkce a urychluje stárnutí pleti.
Poškození mitochondriální DNA UVA zářením vede k jejich špatné funkci a tím pádem k nedostatečné produkci energie. Kombinace ochrany DNA před UV zářením a podpora regenerace buněk je cesta k udržení zdravého a mladého vzhledu pleti.