moje přírodní lékárna

Moje přírodní lékárna je průvodcem a rádcem při řešení vašich zdravotních obtíží.
>> potíže

Jak lépe zvládnout potíže v přechodu...

Klimakterium (menopauza, tzv. přechod) je přirozený stav, který s sebou ovšem nese řadu možných nepříjemných průvodních jevů - návaly horkosti, pocit sucha v ústech i na sliznicích, únavu, slabost, vnitřní neklid až úzkost či spontánní pocení (hlavně v noci). Vhodně zvolená aromaterapie a léčivé byliny výrazně zlepšují kvalitu života a pomáhají zvládnout nepříjemné stavy. Pro začátek si pořiďte směs léčivých rostlin pro ženy v menopauze, která je zaměřená na vyrovnání hormonální hladiny, zmírňuje návaly a příznivě působí proti nespavosti. Nálev pijte 1-2x denně.

Základními éterickými oleji k péči o sebe v kimakteriu jsou růže, růžové geránium, geránium a vetyver. Na silnější stavy úzkosti pomůže levandule, jasmín či santal. Doporučujeme řídit výběr vlastním nosem - co vám voní, bude pro vás fungovat. Vybrané oleje řeďte v rostlinných olejích, vhodných pro sušší zralou pokožku, například v šípkovém, arganovém, makadamiovém, rakytníkovém či pupalkovém, v poměru 25 kapek na 50 ml oleje. Olej používejte k ošetření pleti ráno i večer. Dopřejte si alespoň jednou za měsíc celotělní relaxační masáž.

Jako první pomoc do kabelky se vám bude hodit květová voda z růže damašské, která vaši pokožku příjemně ochladí v případě akutních návalů horkosti. Můžete si také vyrobit vlastní inhalační tyčinku se směsí éterických olejů, která vám bude vyhovovat. V případě potřeby z tyčinky kdykoliv během dne inhalujte.

DOPORUČUJEME:

ČAJ PRO ŽENY V KLIMAKTERIU

ŘADA ANTI-AGE DE LUXE

ÉTERICKÉ OLEJE

KVĚTOVÁ VODA RŮŽOVÁ