moje přírodní lékárna

Moje přírodní lékárna je průvodcem a rádcem při řešení vašich zdravotních obtíží.
>> potíže

Jak na bolesti zad a svalů?

Na namožené svaly pomůže aromaterapeutická masáž, která odplaví nahromaděné toxiny ve svalech, zlepší krevní a lymfatický oběh a zmírní bolestivost. S 50 ml rostlinného oleje (mandlového, slunečnicového nebo sezamového) smíchejte 10 kapek eukalyptu citronovonného, 10 kapek levandule širokolisté (Spaik), 10 kapek rozmarýnu a 5 kapek kafru. Vmasírujte směs do bolestivých svalů. Pomůže také prohřátí v sauně či nahřátým pohankovým polštářkem.

Bolesti zad mohou mít řadu různých příčin. Opět platí, že masáž zkušeným aromaterapeutem nebo masérem často účinně uleví, zejména je-li příčinou napětí, stres a přetížení. V takovém případě využijte relaxačních a uvolňujících účinků levandule, růže, meduňky či ylang-ylangu. Uleví vám také teplá koupel s meduňkou, růží či levandulí.

Za bolestmi v kříži stojí velmi často oslabené ledviny. Dopřejte jim oddech a čas na dobití baterek například v teplé koupeli s borovicí či jalovcem. Poté si vmasírujte do oblasti ledvin masážní směs s éterickými oleji jalovce, zázvoru a cedru, které posilují jejich činnost a dodávají energii. Ošetřete si stejnou směsí také nohy a chodidla. Zabalte se do teplé deky, dejte si nohy nahoru (protáhnete si tak dráhu močového měchýře, která je také často zodpovědná za bolesti zad podél páteře) a uvařte si ledvinový čaj.

DOPORUČUJEME:

TĚLOVÝ A MASÁŽNÍ OLEJ STIMULACE SVALŮ

UVOLŇUJÍCÍ GEL NA SVALY

KOUPELOVÝ OLEJ BOROVICOVÝ

TĚLOVÝ A MASÁŽNÍ OLEJ PÉČE O LEDVINY