moje přírodní lékárna

Moje přírodní lékárna je průvodcem a rádcem při řešení vašich zdravotních obtíží.
>> potíže

Jak posílit srdce a krevní oběh...

Běžným příznakem nedostatečnosti v krevním oběhu je nízký krevní tlak, pocit chladu a studené končetiny. Výborným posilujícím prostředkem jsou éterické oleje z rozmarýnu a kafru. Namíchejte si masážní směs do 100 ml hořčičného oleje přidejte 20 kapek rozmarýnu, 10 kapek kafru, 10 kapek zázvoru a 5 kapek skořice nebo černého pepře. Směsí si každé ráno namasírujte nohy, chodidla, hrudník a bedra. Pomohou také stimulující bylinné směsi pro zlepšení krevního oběhu.

Cévnímu systému prospívá nejen pohanka ve všech formách, ale také tinktura z kaštanu, komonice a jinanu dvoulaločného. Při potížích s křečovými žílami smíchejte ve 100 ml mandlového oleje 20 kapek cypřiše, 10 kapek citronu, 10 kapek geránia a 5 kapek slaměnky (helichrysum) a směsí lehce potírejte oblast výskytu křečových žil směrem k srdci. Při napětí a bolesti v končetinách používejte gel s obsahem kaštanu. Speciální kosmetika určená na rozšířené žilky obsahuje zmíněné aktivní extrakty, které pomáhají výrazně zlepšit stav postižené pleti.

Vysoký krevní tlak účinně snižuje mandlový masážní olej s obsahem levandule, majoránky a ylang-ylangu. Postupujte s těmito oleji stejným způsobem jako u nízkého krevního tlaku, vyberte si kombinaci a poměr olejů tak, aby vám výsledná směs byla příjemná. Pomáhá také inhalace vybraných olejů z kapesníčku či inhlalační tyčinky. Pijte bylinný odvar z hlohu. 

DOPORUČUJEME:

TĚLOVÉ A MASÁŽNÍ OLEJE: PŘÍLIV ENERGIE, KŘEČOVÉ ŽÍLY, ZKLIDNĚNÍ

JINANOVÁ TINKTURA

KAŠTANOVÝ GEL

KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY ARTERIS

SMĚSI ÉTERICKÝCH OLEJŮ: PŘÍLIV ENERGIE, ZKLIDNĚNÍ