moje přírodní lékárna

Moje přírodní lékárna je průvodcem a rádcem při řešení vašich zdravotních obtíží.
>> potíže

Bradavice nikdy více!

Původcem bradavic jsou viry, kterými se lze nakazit buď přímým kontaktem s pokožkou, nebo kontaktem se šupinkami odloupané kůže. Ty se nacházejí v kobercích, koupelnách, postelích, takže jsme s nimi v neustálém kontaktu. Přesto se někdo nakazí a někdo ne. Rozdíl je v imunitní reakci organizmu.

Při začínající tvorbě bradavic s úspěchem využijete éterické oleje ravintsary a tea tree. Ravintsara je jeden z nejsilnějších protivirových olejů, který zároveň posiluje imunitu, a tak působí v obou požadovaných úrovních. Neředěným čistým olejem z ravintsary, nejlépe v BIO kvalitě, potírejte místa výskytu bradavic 3-5x denně. Stejným způsobem můžete využít i tea tree olej, který má silné antibakteriální působení a u některých lidí zabírá lépe. Účinnější způsob použití tea tree oleje je ve směsi s olejem z tymiánu a oregana v zeleném jílu. Ze zeleného jílu vytvořte smícháním s vlažnou vodou nebo bylinným odvarem hustou kaši, do které vmíchejte oleje ve stejném poměru. Kašičku naneste na bradavice, případně na celou plochu výskytu, jsou-li blízko u sebe, a pokud je to možné, zakryjte potravinářskou fólií. U bradavic na prstech můžete úspěšně využít gumové návleky. Nechte působit alespoň 1 hodinu a opakujte 2x denně. Dobré zkušenosti jsou i bez zakrývání fólií s tím, že kašička se nechá působit přes noc.

Velmi účinným terapeutikem na bradavice je čerstvá šťáva z vlaštovičníku. Bylina je hojně rozšířená jako plevelná rostlina, která při porušení stvolu roní typické oranžové mléko. Tímto mlékem potíráme bradavice alespoň 2x denně.

DOPORUČUJEME:
ÉTERICKÝ OLEJ RAVINTSARA

ZELENÝ JÍL