moje přírodní lékárna

Moje přírodní lékárna je průvodcem a rádcem při řešení vašich zdravotních obtíží.
>> potíže

Rostlinné oleje - tekuté slunce pro vaši pleť...

Rostlinné oleje provázejí člověka od počátku jeho bytí na planetě Zemi, ať už podvědomě manipulací s olejnatými plody nebo vědomě získány různými technologickými postupy. Mají celou řadu předností jak při použití zevně na pokožku, tak při vnitřním užívání. Zevní použití má účinek zejména promašťující, hydratační, výživný a ochranný. Rostlinné oleje poskytují pokožce mechanickou ochranu před nepříznivými vlivy počasí včetně slunečního záření a také ochranu biochemickou, kdy vitaminy a další důležité bioaktivní látky stabilizují a regenerují přirozený kožní film. Rostlinné oleje lisované za studena pronikají do nejhlubších vrstev pokožky a jsou ideálními nosiči pro éterické oleje. 

Na rozdíl od minerálních olejů, které neobsahují výživné látky a omezují přirozené funkce pokožky, jsou rostlinné oleje lisované za studena ideální výživou pokožky v každém věku. Neobsahují konzervanty, barviva, vonné ani syntetické látky. Stále více olejů získáte i ve špičkové kvalitě BIO. Výborně se vstřebávají a nevyvolávají alergické reakce. 

Účinky mnoha rostlinných olejů se navzájem prolínají, přesto najdete i rostlinné oleje unikátní, které vynikají svými účinky a složením. Například olej tamanu příznivě působí při různých kožních poškozeních, šípkový olej výborně napomáhá zajizvení. Červený olej Carotino zevně stimuluje tvorbu melaninu při zvýšeném slunečním záření a jeho jedna polévková lžíce vnitřně vyrovná denní potřebu beta karotenu, ze kterého se v těle tvoří nezbytný vitamin A. Pupalkový olej je vhodný pro ženy v klimakteriu, olej rakytníkový či olivový pro všestrannou regeneraci celého organizmu. Příkladů je bezpočet, jelikož i pro oleje běžné lze najít unikátní použití.

Ředění rostlinných olejů pro masáže:

 

0,5% - u dětí do 6 let odpovídá 7 kapkám v 50 ml rostlinného oleje
1,5% - u dětí od 6 let do 12 let odpovídá 22 kapkám v 50 ml rostlinného oleje
2,5 - 3% - od 12 let odpovídá 37 kapkám v 50 ml rostlinného oleje

DOPORUČUJEME:

ROSTLINNÉ OLEJE KOSMETICKÉ

HYDROFILNÍ MYCÍ OLEJE

KOUPELOVÉ OLEJE

OBLIČEJOVÉ REGENERAČNÍ OLEJE

TĚLOVÉ MASÁŽNÍ OLEJE