moje přírodní lékárna

Moje přírodní lékárna je průvodcem a rádcem při řešení vašich zdravotních obtíží.
>> potíže

Potřebujete pomoc při bolesti v uchu?

Při bolestech uší a jako prevence zánětu je velmi účinná homeopatická tinktura z kopretiny řimbaby. Používejte u malých dětí 1 kapku do ucha preventivně při rýmě, u větších dětí 2-3 kapky. Tinktura by měla být v pokojové teplotě. Uši udržujte v teple pomocí vaty a zavázaného šátku. Do ucha můžete také vložit kousek vaty s kapkou éterického oleje z heřmánku, který působí protizánětlivě a analgeticky.

Pokud se bolesti uší často opakují, je vhodné preventivně aplikovat ušní svíce. Pomohou pročistit celou oblast a ovlivňují energetickou dráhu ledvin, která bývá v těchto případech často oslabená. Ušní svíce koupíte v několika variantách, vhodné jsou ty s přidanými éterickými oleji geránia nebo levandule. Postupujte podle návodu na jejich aplikaci, nejprve na zdravé ucho, pak na to, které působí potíže. Pokud už jsou uši propíchlé, ušní svíce se aplikovat nesmí.

Po propíchnutí uší nesmí do ucha přijít ani voda ani olej a hnis se musí nechat volně odtékat. Uši udržovat v teple, ale nezahřívat. Oblast kolem ucha potírejte následující aromaterapeutickou směsí – do 20 ml rostlinného oleje mandlového přidejte 2 kapky heřmánku modrého, 4 kapky levandule a 4 kapky tea tree nebo ravintsary. U dětí do 2 let volte poloviční množství éterických olejů. Stejnou směs můžete použít i při bolestech uší.

DOPORUČUJEME:

ÉTERICKÝ OLEJ HEŘMÁNEK MODRÝ

ÉTERICKÝ OLEJ HEŘMÁNEK ŘÍMSKÝ

HEŘMÁNEK ŘÍMSKÝ V JOJOBOVÉM OLEJI

MASÁŽNÍ OLEJ JAKOUBEK