moje přírodní lékárna

Moje přírodní lékárna je průvodcem a rádcem při řešení vašich zdravotních obtíží.
>> potíže

Jak ošetřit drobné spáleniny?

Pokud spáleniny nevyžadují lékařské ošetření, naneste na postižené místo co nejrychleji neředěný éterický olej z levandule lékařské, nejlépe v BIO kvalitě. Napomáhá hojení tkáně, zmírňuje bolest a podráždění. Při rozsáhlejším popálení či spáleninách od slunce nařeďte levanduli v pupalkovém rostlinném oleji nebo třezalkovém macerátu. Oba oleje mají velmi hojivé účinky na spálenou pokožku a zabraňují tvorbě puchýřů. Třezalka obsahuje hypericin, který je fotosenzitivní, a proto při jejím použití nevystavujte pokožku slunečnímu záření. Spáleniny či zarudnutí potírejte střídavě extraktem z Aloe veraD-Panthenolem, které také účinně regenerují kožní tkáň.

Při přehřátí pokožky a nevolnosti přikládejte obklady z květové vody levandulové nebo růžové, využijte je také jako chladivý sprej přímo na pokožku.

Nejúčinnějším lékem proti slunečním spáleninám je prevence. Obecně platí, že přírodní přípravky s vysokým obsahem karotenu pomáhají pokožku lépe chránit před škodlivými účinky slunečního záření. Proto se doporučuje před letní sezónou zvýšit příjem potravin s přirozeným obsahem karotenu konzumací mrkve, nebo rakytníkového oleje.

Na ošetření pokožky před i po opalování se hodí směs Carotina, mandlového a šípkového oleje, s přídavkem bambuckého másla (karité) a 10 % oleje z pšeničných klíčků. Tělový olej má pak krásnou načervenalou barvu, skvěle hydratuje pokožku vysušenou od sluníčka, chrání proti volným radikálům a podporuje zdravé opálení. Na obličej používejte jojobový olej se skvalenem, šípkem, Carotinem, levandulí a vitaminem E. Používejte ochranné prostředky s mechanickým UV faktorem. Více se o nich dočtete zde.

DOPORUČUJEME:

ÉTERICKÝ OLEJ BIO LEVADULE

TŘEZALKOVÝ OLEJ

ALOE VERA

KVĚTOVÉ VODY: LEVANDULOVÁ, RŮŽOVÁ

OBLIČEJOVÝ REGENERAČNÍ OLEJ KAROTENOVÝ S ALOE VERA