moje přírodní lékárna

Moje přírodní lékárna je průvodcem a rádcem při řešení vašich zdravotních obtíží.
>> potíže

Jak matka příroda pomáhá od horečky?

Horečka sama o sobě není nemoc, ale průvodní příznak mnoha onemocnění; znamení, že váš organizmus potřebuje klid, aby se s nerovnováhou vypořádal. Není tedy účelem horečku zcela potlačit, ale snížit ji tak, aby neohrožovala fungování organizmu. K tomu jsou éterické oleje jako stvořené, protože příznaky nepotlačují, pouze tělu ulevují a posilují jej, aby se s onemocněním snadněji vypořádalo. 

Ke snížení horečky vám pomůže éterický olej citronu a levandule lékařské. Citron je jeden z nejdůležitějších olejů, který výrazně ochlazuje organizmus, zmírňuje zápaly a pomáhá při zahlenění, je také silně antibakteriální, protiinfekční a pročišťující. Napomáhá celkové detoxikaci organizmu, působí tedy při potížích s horečkou na mnoha úrovních a pomáhá řešit podstatu problému, ať už je v nachlazení, střevních potížích či nejrůznějších infekcích. Levandule ve směsi působí zklidňujícím a antispasmodickým účinkem.

Éterické oleje citronu (10 kapek) a levandule (2 kapky) smíchejte s 20 ml mandlového oleje a směs vtírejte do zad, hrudníku a chodidel, alespoň 3x denně. Směs použijte také do aromalampy či difuzéru v pokoji nemocného. Pokud potřebujete snížit horečku rychle, využijte studené zábaly na nohy a ruce.


DOPORUČUJEME:
ÉTERICKÝ OLEJ CITRON

ÉTERICKÝ OLEJ LEVANDULE