moje přírodní lékárna

Moje přírodní lékárna je průvodcem a rádcem při řešení vašich zdravotních obtíží.
>> potíže

Jak se zbavit plísní

Plísně na pokožce ošetřujte nimbovým rostlinným olejem nebo olejem tamanu s přídavkem éterického oleje tea tree, oregana a hřebíčku (na 10 ml rostlinného oleje nebo jejich směsi přidejte po 3 kapkách od každého éterického oleje). Pro zesílený účinek střídejte směs s použitím kapky čistého neředěného oleje z tea tree a s použitím extraktu z grapefruitových jader.

Grapefruitové jádro je vysoce účinná antimikrobiální a antimykotická látka. Neředěný extrakt používejte lokálně při plísni na rukách či nohách. Při vnitřním užívání extrakt likviduje choroboplodné zárodky, bakterie, plísně a parazity v zažívacím ústrojí a ve střevech, a to včetně candidy a stafylokoků. Dávkování je 10 kapek extraktu do 2dcl vody 3x denně.

Při vaginálních výtocích a bakteriálních infekcích přidávejte extrakt při mytí do hydrofilního oleje, případně zavádějte na tamponu na noc. Také pomůže směs éterických olejů levandule (10 k.), tea tree (5 k.), šalvěje muškátové (5 k.) a geránia (5 k.) v 50 ml mandlového oleje. 10-15 kapek směsi kápněte na tampon a zaveďte na noc. Opakujte do vymizení příznaků, maximálně 14 dní. Je důležité pro intimní hygienu používat pouze olejové přípravky a vynechat všechna mýdla či gely se syntetickými tenzidy, které sliznici vysušují a ta je pak živnou půdou pro množení nežádoucích bakterií.

DOPORUČUJEME:

ANTIMYKOTICKÝ GEL MYKOSAN

GRAPEFRUITOVÉ JÁDRO

HYDROFILNÍ OLEJ FEMA

TAMANU OLEJ

NIMBOVÝ OLEJ