moje přírodní lékárna

Moje přírodní lékárna je průvodcem a rádcem při řešení vašich zdravotních obtíží.
>> potíže

Potřebujete pročistit organizmus?

Naše tělo má výborné samočistící schopnosti, přesto je vhodné mu čas od času pomoci. Detoxikační funkci jater podpoříte nejen čekankou a ostropestřcem, ale také citrusovými éterickými oleji v odpařovači či aromalampě. Detoxikaci prohloubíte pitím detoxikačního čaje s bylinami podporujícími látkovou výměnu. Navíc chutná opravdu lahodně, nasládle a dle délky louhování. Jednu rovnou polévkovou lžíci přelijte 1/4 litrem vroucí vody, nechte v zakryté nádobě 15 až 20 minut odstát a sceďte. Pro dospělé užívejte 1 až 2 šálky denně, vhodné jako kúra po dobu 6 týdnů. Nepřekračujte doporučené dávkování. Nálev připravujte vždy čerstvý. Zdravé výživné látky, včetně esenciálních mastných kyselin, do svého těla dostanete směsí rostlinných olejů ve vyváženě namísené směsi unikátních BIO rostlinných olejů. Čtyřikrát denně kávovou lžičku nebo si směs olejů přidávejte do jídla.

V době, kdy se vaše tělo začíná čistit, můžete být přechodně unavenější nebo nervóznější. Dopřejte si proto volnější režim a poslouchejte, co si vaše tělo žádá. Při vyšší nervozitě vám uleví levandule či heřmánek. Dopřejte si celotělní masáž častěji než obvykle a zařaďte do směsi éterické oleje podporující tok lymfy jako například grapefruit, cedr nebo fenykl. 

Detoxikační francouzský jíl využijte ke koupeli. Probudíte a zjemníte tím pokožku celého těla, a pokud přidáte odvar ze 100 g tužebníku jilmového, 100 g březového listu a 100 g břečťanu, podpoříte navíc i zeštíhlení. Do koupele přidejte přibližně 4 polévkové lžíce jílu na vanu. Množství můžete libovolně zvýšit nebo snížit podle pocitů a reakce pokožky. Koupel by měla trvat asi 20 minut. Po koupeli na sobě nechte vodu uschnout anebo se na pár minut zabalte do osušky.

Změna jídelníčku je základ detoxikace. Odlehčete stravu a snižte příjem toxinů na minimum. Nepijte alkohol, kávu ani mléko, zato pijte hodně čisté nesycené vody. Ráno začněte jaterním bylinkovým odvarem. Vynechte z jídelníčku maso, mléčné výrobky, cukr i jeho náhražky, chleba a pečivo nebo raději rovnou všechny pšeničné výrobky. Používejte vločky, ořechy, semínka a čerstvé bylinky, hodně ovoce a zeleniny.

DOPORUČUJEME:

DETOXIKAČNÍ ČAJ

TĚLOVÝ A MASÁŽNÍ OLEJ LYMFA

POSILUJÍCÍ SMĚS ROSTLINNÝCH BIO OLEJŮ

ČEKANKOVÁ TINKTURA

FRANCOUZSKÝ JÍL ULTRAJEMNÝ