moje přírodní lékárna

Moje přírodní lékárna je průvodcem a rádcem při řešení vašich zdravotních obtíží.
>> potíže

Máte potíže s trávením?

Celá řada bylin, koření a éterických olejů pomáhá harmonizovat trávení a zažívání. Ideální formou využití bylin jsou nálevy, zatímco z koření si snadno připravíte odvar. Známé jsou zklidňující účinky heřmánku, máty a meduňky na činnost žaludku a střev. Odvary z kmínu, fenyklu a anýzu podporují dobré zažívání a zpracování potravy. Účinky bylin zesílíte pomocí aromaterapie. Do oblasti žaludku a jater vtírejte 1-2x denně směs éterických olejů ve 100 ml mandlového oleje: máta peprná nebo kadeřavá (10 k.), pomeranč (15 k.), kardamom (15 k.), heřmánek (5 k.) a fenykl (5 k.). 

Potíže s trávením bývají často důsledkem stresu a přetížení. V tom případě využijte k inhalaci navíc éterické oleje bergamotu, grepu, pomeranče nebo mandarinky pro snížení napětí. Odpočinek a potřebné uvolnění vám pomohou získat oleje z heřmánku, levandule, benzoe, santalu či neroli. Smíchejte 25 kapek směsi vybraných éterických olejů s 50 ml makového oleje, po koupeli použijte jako tělový olej nebo alespoň k masáži obličeje, hrudníku a chodidel. Dopřejte si aromaterapeutickou koupel s meduňkou nebo levandulí. 

Změna jídelníčku bude vždy užitečná. Omezte moučná a smažená jídla, cukr, kávu a sycené nápoje. Zařaďte co nejvíce přirozených jednoduchých potravin a vyzkoušejte dělenou stravu. 

DOPORUČUJEME:

INHALAČNÍ TYČINKY: PROTI NEVOLNOSTI, PROTI STRESU

KOUPELOVÝ OLEJ MEDUŇKOVÝ

TĚLOVÝ A MASÁŽNÍ OLEJ ZKLIDNĚNÍ

TĚLOVÝ KRÉM NEROLI

HEŘMÁNEK ŘÍMSKÝ V JOJOBOVÉM OLEJI

MEDUŇKA V JOJOBOVÉM OLEJI