moje přírodní lékárna

Moje přírodní lékárna je průvodcem a rádcem při řešení vašich zdravotních obtíží.
>> potíže

Trpíte na opary?

Opary jsou způsobené viry a jako virová onemocnění je také třeba je ošetřovat. Ukazují mimo jiné i na oslabení organizmu, proto je vhodné zároveň posilovat imunitu, a to například tinkturou z třapatky nachové. Nejsilnějším protivirovým éterickým olejem je ravintsara, kterou lze používat neředěnou přímo na opar. Je vhodné ji střídat s levandulovým éterickým olejem, který napomáhá hojení a promazávat místo výskytu bambuckým máslem, aby vysychající pokožka nepraskala.

Na ošetření pásového oparu si vyrobte masážní olej z 90 ml mandlového oleje a 10 ml oleje tamanu s následujícími éterickými oleji, nejlépe v BIO kvalitě: 15 kapek ravintsary, 15 kapek levandule a 5 kapek eukalyptu radiata. Někdy je na pokožku příjemnější chladivý gel, kdy do 100 ml neutrální gelové báze přidejte 10 ml tamanu oleje a výše uvedené počty kapek éterických olejů. Pro děti snižte počet kapek na polovinu. Stejnou kompozicí v gelu lze snadno ošetřovat i genitální opar.

Na záněty v ústech se velmi dobře hodí éterické oleje z tea tree a levandule, které se dají aplikovat přímo bez ředění na zanícené místo. Mohou se též vmíchat do zelené jílu, který smícháním s heřmánkovým odvarem nebo květovou vodou získá konzistenci tužší masti. Tu pak nanášejte přímo na zánět. Zelený jíl pomáhá absorbovat z postiženého místa toxiny a působí hojivě. Pomohou též výplachy s extraktem z grepových jader.

DOPORUČUJEME:

ÉTERICKÝ OLEJ BIO RAVINTSARA

POMÁDA NA OPARY

TAMANU OLEJ

NEUTRÁLNÍ GEL

ZUBNÍ GEL DENTILIT