moje přírodní lékárna

Moje přírodní lékárna je průvodcem a rádcem při řešení vašich zdravotních obtíží.
>> potíže

Pomocník na jizvy...

Velkými pomocníky v hojení jizev jsou panenské rostlinné oleje, které mají promašťující, hydratační a vyživujíci účinky. Obsahují všechny potřebné bioaktivní látky, vitaminy a minerály, které mají nejen blahodárný vliv na kvalitu a výživu pokožky, ale výborně se vstřebávají a nevyvolávají alergické reakce. K hojení jizev jsou vhodné zejména šípkový, lněný, mandlový a olivový olej, olej z pšeničných klíčků s vysokým obsahem vitaminu E, ricinový olej, který v pokožce váže vodu a účinně ji změkčuje a také speciální olej tamanu, který má zároveň analgetické účinky.

Na čerstvá poranění mírného rozsahu nanášejte nejprve čisté éterické oleje levandule a tea tree, nejlépe v BIO kvalitě, které pomohou ránu zacelit a zároveň zabraňují případné infekci.

Po zacelení jizvu potírejte směsí šípkového oleje a levandule s přídavkem oleje z pšeničných klíčků. Případně přidejte levanduli do bambuckého másla, které je vhodnou rostlinnou alternativu k tradičně užívanému vepřovému sádlu. Při potírání provádějte tlakovou masáž, kdy se přítlakem na různé části jizvy zabraňuje prokrvení a následným uvolněním tlaku se prokrvení zvyšuje. Tím zajistíte zvýšený přísun živin důležitých pro hojení. Po vyblednutí jizvy vynechte ze směsi levanduli a jizvu pouze dostatečně promašťujte.

Starší jizvy se stávají pevnější a časem se stáhnou na úroveň pokožky. Některé však zůstanou vystouplé a tvoří se jizvy hypertrofické nebo keloidní. Oba typy těchto jizev mohou pocitově stahovat a způsobovat estetické, někdy i funkční potíže (například v oblastech kloubů). Výjimečně účinný v léčbě starších jizev je šípkový rostlinný olej, avšak je třeba jej vtírat denně po delší dobu. Velmi dobré výsledky jsou také s enzymatickou regenerací pomocí sér Biofáze, kdy se postupně aplikuje Sérum Geránium, Sérum Tymián a Sérum Bazalka, případně v kombinaci se Sérem Santal.

DOPORUČUJEME:

ŠÍPKOVÝ OLEJ

SMĚS ÉTERICKÝCH OLEJŮ UNIVERS

BIOFÁZE