moje přírodní lékárna

Moje přírodní lékárna je průvodcem a rádcem při řešení vašich zdravotních obtíží.
>> potíže

Co dělat při rýmě a nachlazení?

Vhodné jsou inhalace - přidejte 1-2 kapky éterického oleje eukalyptu nebo borovice do horké vody nebo Vincentky, přes hlavu přetáhněte ručník a zhluboka inhalujte alespoň pět minut. Do koupele přidejte 5-8 kapek éterického oleje z borovice a tea tree, které uvolňují dýchací cesty a posilují imunitu. Před použitím do koupele oleje vždy smíchejte s neutrálním hydrofilním nebo koupelovým olejem, medem nebo smetanou.

Do aromalampy, odpařovače nebo difuzéru přidávejte éterické oleje eukalyptus globulus, borovice, jedle, smrk, citron, modřín, mateřídouška. Pro velmi malé děti (od 9. týdne věku do 2 let) používejte do aromalampy bio eukalyptus radiata, který je jemnějším druhem eukalyptu a dětem je příjemnější. Jsou-li dutiny hodně ucpané, vůně jehličnanů efektivně zmírňuje tvorbu hlenu, zatímco majoránku využijete, pokud trpíte nutkáním ke kýchání.

K ošetření nosního okolí se hodí jemný nosní olej na bázi rostlinných a éterických olejů, který má tu výhodu, že neobsahuje žádné syntetické, potenciálně dráždivé látky. Pro zvýšení hojivého účinku přidejte do oleje zhruba desetinu oleje z pšeničných klíčků, který má vysoké procento přírodního vitaminu E a skvěle regeneruje poškozenou pokožku.

Bylinné odvary z heřmánku, šalvěje, zázvoru, mateřídoušky či máty pomohou prohřát organismus a uleví případným bolestem hlavy. Pokud je třeba, je možné je dochutit citronem a malým množstvím medu.

Provádějte alespoň 3x denně odstředivou masáž dutin a celé horní poloviny těla směsí z 2 kapek eukalyptu, 2 kapek borovice, 1 kapky majoránky a 1 kapky levandule v 10ml rostlinného oleje lisovaného za studena, nejlépe mandlového, slunečnicového nebo více prohřívajícího hořčičného. Místo oleje můžete také využít základ z bambuckého másla, který se snadno roztírá a dobře vstřebává. Získáte tak prsní balzám vhodný pro jakékoliv nachlazení.

DOPORUČUJEME:

DĚTSKÝ EUKALYPTOVÝ BIO BALZÁM

JEMNÝ NOSNÍ OLEJ

NOSNÍ GEL FORTE

EUKALYPTOVÝ BIO BALZÁM

KOUPELOVÝ OLEJ BOROVICOVÝ

SMĚSI ÉTERICKÝCH OLEJŮ: RESPIRANT, DRUHÝ DECH