aktuální

21. - 22. října 2017 PERMAKULTURA  a OSIVO

Pěstování zdravého jídla začíná u zdravého osiva a umění napěstovat si vlastní osivo patří k základním znalostem v systému trvale udržitelného pěstování. Dozvíme se, jak zamezit nechtěnému sprášení a jak udržet čistotu odrůd, o důležitosti krajových odrůd zeleniny i ovoce.
Během praktického kurzu budeme sbírat osivo přímo z dozrávajících rostlin v zahradě bohaté na byliny ale i další užitkové druhy.


Naučíme se, jak a kdy osivo správně sbírat, jak a proč ho čistit, sušit a jak uchovávat, aby si udrželo svou klíčivost. Některé si budete moci i odvézt, když ho poznáte :-)


S sebou vezměte: pohodlné pracovní oblečení, pokrývku hlavy, přezůvky, zápisník na poznámky, cokoliv byste rádi sdíleli s ostatními účastníky, dobrou náladu.

Cena: 2000 Kč (platba při přihlášení na účet 2062 33 168 /0300. variabilní symbol 22102017)
Rozvrh: Sobota 10 – 18 hodin, Neděle  9 – 15 hodin

Ubytování je možné v místě konání za symbolický poplatek, sdělíme přihlášeným, anebo v nabídce okolních penzionů.
Strava: vegetariánská/veganská a co nejvíce v biokvalitě, částečně z místních bylin. Zájem o občerstvení účastníci hlásí při přihlášení a platí se zvlášť na místě.
Místo konání: Vlčihorská zahrada,  u společnosti Nobilis Tilia, Vlčí Hora 147, 407 46 Krásná Lípa,  www.os.nobilis.cz

Lekorka: Katka Horáčková, permakutlurní zahradnice. Ve spolupráci s Nobilis Tilia založila ZAHRADU DOBRA - projekt na podporu dobrovolnictví a permakultury. Jako cestující permakulturistka hostuje kurzy zaměřené na zakládání zahrad, uchovávání osiva, zpracování bylin podle ajurvédských tradic a zdravé vaření. Spolupracuje s www.akademiesobestacnosti.cz, a www.permakulturacs.cz. Věnuje se poradenství v biopěstování a zakládání zahrad, vyrábí hojivé masti, šperky a nejraději vaří z toho, co roste samo.

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

na začátek stránky